Gde se nalazimo

D.O.O. „Jeligor“ Svrljig

Opština Svrljig se nalazi u istočnoj Srbiji, na srednjem toku Svrljiškog Timoka, grad Svrljig je administrativni centar ove opštine, koja ima još tridesetosam seoskih naselja.

Severoistočno je od Niša 25 kilometara, na pola puta između Niša i Knjaževca, na magistralnom putu prema Zaječaru, Negotinu, Boru. Udaljen je od Beograda oko 250 kilometara.

Svrljiška kotlina oivičena je masivom Svrljiških planina, Tresibabom i ograncima Ozrena, Device, Stare i Suve planine pa je ovo područje tipično brdsko-planinskog tipa veoma bogato lekovitim biljem i šumskim plodovima.

Stanovništvo opštine je edukovano i obučeno za sakupljanje lekovitog, aromatičnog bilja i šumskih plodova i od davnina se bavi time, tako da je Svrljig na prvom mestu u Srbiji po bavljenju ovom delatnošću.

U samoj opštini je slabo razvijena industrija tako da u okruženju od oko 30 km ne postoje zagađivači prirode te se celokupna opština smatra ekološkom.

Na teritoriji opštine postoje veliki potencijali za razvoj seoskog turizma, poznate destinacije: Prekonoška pećina, Pećina Samar i druge.

Opština je od auto puta udaljena samo 15km.